KODÁLY-MÓSZER

PÁRATLAN OLDAL - LXI. évfolyam, 14. szám, 2017. április 7.

„Minden eddiginél többen fociznak az iskolákban, a 2016/17-es tanévben 1445 alapfokú oktatási intézményben 71 707 gyermek kapcsolódott be a Magyar Labdarúgó Szövetség grassroots igazgatósága által szervezett és felügyelt OTP Bank Bozsik intézményi programba”  –  adja hírül büszkén az MTI.

S amit én szeretnék hírül adni, az már közel sem ad okot büszkeségre.

Pályakezdő pedagógus ismerősöm, talán felbuzdulva az Oscar-díjas Mindenki című magyar rövidfilm sikerén, énekkart szeretett volna gründolni a nyugat-dunántúli kisváros egyik általános iskolájában.

Már kiválogatta a gyerekeket, csak megfelelő időpontot nem talált a heti próbanapra. Szinte könyörögve kérte igazgatónőjét, hogyha a fiúkat nem is, legalább a lányokat engedjék el fél órával előbb a délutáni fociedzésről, hiszen arra heti háromszor is jut nekik egy-egy óra.

Mire az igazgatónő a miheztartás végett kioktatta: vegye tudomásul egyszer s mindenkorra, hogy a futball szent dolog, a futball az első!

Utána jöhet a lovaglás, a judó, a néptánc, és „ezekre lehet rászervezni mindenféle művészeti csoportosulásokat, esetleg”.

A szerző további cikkei

LXVIII. évfolyam, 15. szám, 2024. április 12.
LXVIII. évfolyam, 10. szám, 2024. március 8.
LXVIII. évfolyam, 8. szám, 2024. február 23.
Élet és Irodalom 2024