Más démonokról

MŰBÍRÁLAT - SZÍNHÁZ - LXI. évfolyam, 14. szám, 2017. április 7.

(William Shakespeare: Szentivánéji álom, Vígszínház, március 22.)

Kovács D. Dániel mesterembereinek türelmetlen megmutatkozási vágya, jeleneteik önvallomásos, színház a színházban játéka intenzív kapcsolatot teremt a nézőtérrel, szövegeik kikacsintó humora Závada Péter önálló életet élő szövegváltozatával rugaszkodik el Nádasdy Ádám Shakespeare-fordításától. Ebbe a szabadságba éppúgy belefér a szavak régiességén való ironizálás vagy a színházelméleti közhelyek kifigurázása, mint a rendezőkolléga terjedelmes címválasztása fölötti bennfentesebb élcelődés vagy a politikai kiszólások és az azokat követő öncenzúra körei.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (SMS-sel, bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.

Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően SMS-sel, bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXI. évfolyam, 42. szám, 2017. október 20.
LXI. évfolyam, 38. szám, 2017. szeptember 22.
LXI. évfolyam, 34. szám, 2017. augusztus 25.
Élet és Irodalom 2018