Képzelt haza

KÖNYVKRITIKA - LXI. évfolyam, 12. szám, 2017. március 24.

Ferdinandy György: Fekete ka­rá­csony. Magyar Napló Kiadó, Bu­da­pest, 2016, 203 oldal, 2500 Ft

A Fekete karácsony szereplői is hazavágynak, akkor is, ha Ausztriában jobb, akkor is, ha nyitva a határ, és menni lehet bárhová. A novelláskötet nem csupán ’56-ról szól, hanem arról, hogy kinek mit jelentett ’56, ki hogyan élte meg, ki ment, ki maradt, illetve arról, hogy hogyan teltek az azt követő évek, évtizedek. A könyv főszereplőjének, Yurinak számolnia kell azzal, hogy idegen asszony lesz a felesége, a gyermekei nem tudnak majd magyarul, nekik már nem lesznek közös gyökereik, mert ő kiesett a hazából, a gyereknek pedig más lesz a haza.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXV. évfolyam, 28. szám, 2021. július 16.
LXV. évfolyam, 11. szám, 2021. március 19.
LXV. évfolyam, 1. szám, 2021. január 8.
Élet és Irodalom 2022