Dína örök

KÖNYVKRITIKA - LXI. évfolyam, 11. szám, 2017. március 17.

Anita Diamant: A vörös sátor. Fordította Árokszállásy Zoltán, N. Kiss Zsuzsa (versbetétek). Libri Kiadó, Budapest, 2016, 398 oldal, 3599 Ft

Bár az előszó közben azt gondoltam, ez eleve vesztes helyzet, a szerző egy bibliai történetet tágít ki, olyat csinál, amit a világirodalomban már rengetegen. Dína történetét meséli el, Jákob és Lea lányáét, kezdve egészen a születéstől, de az első oldalon a biztonság kedvéért azért felhívja a figyelmet: fikció itt majdnem minden, csupán az alaptörténet való a Bibliából. Aztán kiderül, hogy persze, gazdag képzelete van Anita Diamantnek, ám olyan gazdag, hogy abba az olvasó egyből beleszeret.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (SMS-sel, bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.

Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően SMS-sel, bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXI. évfolyam, 39. szám, 2017. szeptember 29.
LXI. évfolyam, 33. szám, 2017. augusztus 18.
LXI. évfolyam, 2. szám, 2017. január 13.
Élet és Irodalom 2018