Szétrepedt erdélyi kemence

KÖNYVKRITIKA - LXI. évfolyam, 11. szám, 2017. március 17.

Ugron Zsolna: A nádor asszonyai. Libri Kiadó, Budapest, 2016, 334 oldal, 3490 Ft

Ennyi lenne a szépirodalom? A megfelelő szavak helyes sorrendbe rakása? Vagy a nem megfelelőké? Távol álljon tőlem, hogy megválaszoljam a kérdést, nálam sokkal bölcsebbek sem tudták, ők sem adtak számomra teljesen elfogadható meghatározást. Érezhető ugyan valamiféle szenvedély az író és műve között, ami talán egy másik mérőeszköze – a sok más mellett – az irodalmi értéknek, de ez számomra nem elég. Most nem valami elitista irodalom-meghatározásra kell gondolni, csupán azt mondom, hogy a szépirodalom túlmutat a szavak bizonyos kritériumok szerinti mondatokká formálásán.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (SMS-sel, bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.

Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően SMS-sel, bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LX. évfolyam, 42. szám, 2016. október 21.
LIX. évfolyam, 17. szám, 2015. április 24.
LIX. évfolyam, 3. szám, 2015. január 16.
Élet és Irodalom 2018