Barátod vétke

PRÓZA - LXI. évfolyam, 10. szám, 2017. március 10.

Aznap máj volt. Rántott sertésmáj, tört krumpli, almapaprika. Mire odaértek, a csontleves elfogyott, a „B” menüből üres lencsefőzelék maradt. Karla megérezte a babérlevelet, és nem tiltakozott, a babér győzni tudott fölötte. Ültek Mártával egymással szemben, köztük máj és lencse.

Kipróbáltak mindent. Ettek piacról lángost, a szerbnél bureket, egy bódéban százféle pirogot sütött a kövér karú lengyel. Mesélte, az apja orosz volt. Ha az ember káposztást kért, eleredt a nyelve. Karla szívesen hallgatta. A hallgatásnak sose lett jó vége. Olyankor rátört, akkor most hazamegy. Kell, hogy megfésüljék, copfba cirógassák a haját. Nincs szükség másra, mint pohár kefir, zsemle és egy fényes fonat. Muszáj üresnek lenni legbelül.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (SMS-sel, bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.

Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően SMS-sel, bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXI. évfolyam, 49. szám, 2017. december 8.
LXI. évfolyam, 49. szám, 2017. december 8.
LXI. évfolyam, 45. szám, 2017. november 10.
Élet és Irodalom 2018