Örömirodalom

KÖNYVKRITIKA - LXI. évfolyam, 10. szám, 2017. március 10.

Szajbély Mihály: A homokvárépítés öröme. JATEPress Kiadó, Szeged, 2016, 277 oldal, 3465 Ft

A homokvárépítés öröme nem átgondolatlan válogatás és öncélú újraközlés eredménye. Ezt jelzi a szövegek összekapcsolhatósága is. Sokszor emlegetett és elemzett irodalomtörténeti közhely-témának tűnhet például annak boncolgatása, hogy a hírlapok, illetve a különböző sajtótermékek miként változtatták meg a könyvírási és -olvasási szokásokat a XIX. században. Ez a kérdés azonban összecseng Szajbélynek azokkal a fejtegetéseivel, amikor a mai képernyőről és papírról történő olvasás minősége és tempója közti különbségeket firtatja Jókai kapcsán.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXV. évfolyam, 33. szám, 2021. augusztus 19.
LXV. évfolyam, 19. szám, 2021. május 14.
LXIV. évfolyam, 38. szám, 2020. szeptember 18.
Élet és Irodalom 2021