Jelesül Jelesről

KÖNYVKRITIKA - LXI. évfolyam, 10. szám, 2017. március 10.

Gelencsér Gábor: Váratlan perspektívák. Jeles András filmjei. Kijárat Kiadó, Budapest, 2016, 264 oldal, 2800 Ft

Jeles filmjei annyira szövevényesek, hogy az elemző komoly nehézségekkel küzd ezek felfejtésekor. Ezért minden filmnek kétszer is nekifut: először leírja a film témáját, műfaját, történetét és recepciótörténetét (ez a monografikus szál), majd a maga sokszínű, árnyalt műelemzését nyújtja (ez az esszéisztikus szál). Így sikerül többszörös fénytörésben láttatnia egy-egy mű lehetséges értelmezését. Épít a nagy elődök interpretációira, de új szintézist alkot belőlük.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (SMS-sel, bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.

Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően SMS-sel, bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXI. évfolyam, 47. szám, 2017. november 24.
LXI. évfolyam, 42. szám, 2017. október 20.
LXI. évfolyam, 37. szám, 2017. szeptember 15.
Élet és Irodalom 2018