A RÁDIÓ ARANYKORA

PÁRATLAN OLDAL - LXI. évfolyam, 9. szám, 2017. március 3.

Persze nem. Nem volt itt semmiféle arany, ezüst, bármiféle fém: rádió volt. Ilyen, olyan színvonalú műsorokkal. A Rádió Q megszűnt. Ha valahol, valamikor újraindul, akkor sem lesz ugyanaz.

Tény, a színvonalas műsorok között (Fáy Miklós, Ránki Júlia vezette programok például) a legnagyobb érdeklődést a reggeli adás, a Kelj fel, Jancsi okozta, Fiala János műsora. A hallgatóságot (is) megosztó riporter működését kisebb-nagyobb kihagyásokkal a Calypso rádió óta (nem ma volt) kísérem.

A reggeli műsor hallgatásakor olykor majd’ agyvérzést kaptam, máskor csettintettem. Az infarktusközeli állapotot a kormány képviselői,a fideszes polgármesterek attrakciója okozta. Fura, de a valószínű szándék ellenére, az interjúk épp abban erősítettek meg, hogy nem lehet a mai Magyarországon középen állni. Amit el kell utasítani, azt el kell utasítani.

Volt, akit úgy nyitott meg Fiala, hogy talán ő maga sem gondolta volna. Jordán Tamás, Geszti Péter, Karácsony János, Matyi Dezső tárulkozott ki nála; hogy ne csak politikusokat (Szigetvári, Botka, Gyurcsány stb.) említsek.

Hát most ennek vége. Az okok – pénzügy, tulajdonos, médiahatóság – kibogozhatatlanok.

Eltűnt a palettáról egy színfolt.

Sajnálom az apropót – ahogy Fiala mondaná.

A szerző további cikkei

LXVII. évfolyam, 31. szám, 2023. augusztus 4.
LXVI. évfolyam, 34. szám, 2022. augusztus 26.
LXVI. évfolyam, 32. szám, 2022. augusztus 12.
Élet és Irodalom 2024