Áldottak és átkozottak

MŰBÍRÁLAT - SZÍNHÁZ - LXI. évfolyam, 8. szám, 2017. február 24.

(Thomas Mann: József és testvérei, Örkény Színház, február 4. és 13.)

„Az idő érzékelésének relativitását a mitologikus múlt-jelen viszonylaton túl az előadás időtartamának szubjektív érzete is alátámasztja: humora és ritmusa anélkül pörgeti végig a történetet, hogy egy pillanatra is elveszítené nézőjét. Ennek az az ára, hogy a tragikus szólamokat konzekvensen háttérbe szorítja, nem enged számukra teret és időt. Nem szólal meg a Józsefet sirató Jákob gyásza, nem érezhető át a mellőzött, féltékeny Lea fájdalma, az eltaszított, örök szüzességre kárhoztatott Mut keserűsége, világ iránti gyűlölete. A mítosz ezzel – »a történelem mezsgyéjén nyüzsgőkkel« – műfajából adódóan kevéssé törődik.”

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (SMS-sel, bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.

Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően SMS-sel, bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXI. évfolyam, 42. szám, 2017. október 20.
LXI. évfolyam, 38. szám, 2017. szeptember 22.
LXI. évfolyam, 34. szám, 2017. augusztus 25.
Élet és Irodalom 2018