Művészetről családiasan

KÖNYVKRITIKA - LXI. évfolyam, 7. szám, 2017. február 17.

Kevin Wilson: Életképtelenek. Fordította Pék Zoltán. Libri Kiadó, Budapest, 2016, 358 oldal, 3499 Ft

Kevin Wilson regénye kivételesen szellemes látlelete egy művészeti kornak és szemléletnek, illetve a benne rejlő korlátoknak és önellentmondásoknak (különösen mulattató, ahogy a legmagasztosabb és legkönyörtelenebb esztétikai elvek rendre összetalálkoznak a művészek egzisztenciális megfontolásainak kisszerűségével). Az is egyértelmű, hogy Wilson – kicsit hasonlóan Michel Houellebecq A térkép és a tájához – lubickol abban az élvezetben, hogy a puszta leírásukkal lényegében létre is hozza a regényben megjelenő műalkotásokat.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (SMS-sel, bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.

Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően SMS-sel, bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LX. évfolyam, 51-52. szám, 2016. december 21.
LX. évfolyam, 1. szám, 2016. január 8.
LVIII. évfolyam, 48. szám, 2014. november 28.
Élet és Irodalom 2018