Amerikai álom

PRÓZA - LXI. évfolyam, 7. szám, 2017. február 17.

"Hát igen: Yvett. Így a harmincas évei origóját meghaladva (kevésbé szörnyű, mintha azt mondjuk: negyven felé) még mindig jó nőnek számított, bár a vodka gyorsan pusztítja a lányszépséget, az egyéb szerekkel már húszévesen leállt, de most az alkohollal, sőt, a kávéval is, aszkéta létet élt, jóga, tisztítókúra, léböjt, néha napokra eltűnt a tibeti teázók füstölőillatú bugyraiban, ilyenkor, bár Jr. soká nem látta, végül visszakapott egy ugyanolyan hisztérikus, szétszórt, narancssárga lábkörmű energiavámpírt, aki valaha milyen édes volt, jaj, milyen szeretnivaló. Jr. nem hitt a jógában, az egészséges életmódban, a paleodiétában, a tantrában. Zagyvaság, gondolta, de a béke kedvéért nem mondott semmit, hisz az élet maga is zagyvaság, minek bolygatni bármit. Yvettnek ma amúgy különösen rossz napja volt, a robbanáshoz ilyenkor egy szikra elég, a gyúanyagot botor módon Jr szolgáltatta egy dőre kérdéssel: „Mit lehet enni?”"

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (SMS-sel, bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.

Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően SMS-sel, bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LX. évfolyam, 36. szám, 2016. szeptember 9.
LX. évfolyam, 5. szám, 2016. február 5.
LIX. évfolyam, 18. szám, 2015. április 30.
Élet és Irodalom 2018