A győztes román Btk.-forradalom

PUBLICISZTIKA - LXI. évfolyam, 6. szám, 2017. február 10.

Hajlamos vagyok azt gondolni, hogy más ország lett Románia az elmúlt egy hét alatt, ami ugye képtelenség. Talán érzéki csalódásom van, vagy már jó ideje más az ország, csak nem vettük, nem vettem észre. Vasárnap – a Btk.-forradalom ötödik napján – már több mint félmillió ember töltötte meg Bukarest és még vagy két tucat város főterét. Ennyien, ennyi napon át még a ’89-es rendszerbukás idején sem voltak, s a kettőt ugyan nem érdemes összehasonlítani, azért furcsa, hogy Ceaușescut hamarabb meg lehetett buktatni, mint egy vacak kormányrendeletet.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXVI. évfolyam, 7. szám, 2022. február 18.
LXV. évfolyam, 12. szám, 2021. március 26.
LXIV. évfolyam, 50. szám, 2020. december 11.
Élet és Irodalom 2022