Vágyak, mélyütések, kockázatok

A francia előválasztások után

PUBLICISZTIKA - LXI. évfolyam, 6. szám, 2017. február 10.

Amilyen jól sikerült a Martine Aubry-féle Szocialista Pártnak 2011–2012‑ben – mind technikailag, mind politikailag – az előválasztás, annyira ellentmondásosak a 2017-es francia előválasztásokhoz kötődő tapasztalatok. Meglepetésre nemcsak a kudarcos kormányzás után vesztésre álló szocialisták küzdenek előválasztási nehézségekkel (illetve az előválasztásból következő politikai problémákkal), hanem a végső győzelemre esélyes republikánusok is. A republikánusoknál azonban értelemszerűen nagyobb is a tét: a François Fillon személye körüli feszültségek akár a – szinte már zsebben érzett – köztársasági elnöki tisztség elvesztését is jelenthetik a jobboldali mérsékeltek számára.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXVI. évfolyam, 31. szám, 2022. augusztus 5.
LXVI. évfolyam, 25. szám, 2022. június 24.
LXVI. évfolyam, 15. szám, 2022. április 14.
Élet és Irodalom 2024