MINDIG FELKÉSZÜLTEK

PÁRATLAN OLDAL - LXI. évfolyam, 6. szám, 2017. február 10.

2008. november 21.: az idén is felkészült szakembergárdával és műszaki háttérrel várja a téli időszak kihívásait, feladatait a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. – közölték a cég csepeli telepén tartott pénteki tájékoztatón, amelyen több mint félszáz munkagépet is bemutattak. A hóeltakarításhoz és az utak síkosságmentesítéséhez 113 célgép áll rendelkezésre. A járművek munkáját GPS-berendezés éppúgy segíti, mint a meteorológiai szolgálattal való szoros együttműködés.

2012. december 4.: Budapest Főváros Védelmi Bizottsága felkészült a télre, és megtette azokat az intézkedéseket, amelyekkel magas színvonalon el tudja látni feladatát – jelentette ki Pesti Imre fővárosi kormánymegbízott, a védelmi bizottság elnöke az operatív törzs kétnapos gyakorlatát követő sajtótájékoztatón kedden.

2016. november 22.: Budapest Főváros Védelmi Bizottsága egyeztetve valamennyi társszervezettel megfelelően felkészült a téli időjárás jelentette kihívásokra – jelentette ki dr. György István, Budapest Főváros kormánymegbízottja, a bizottság elnöke. Kifejtette, hogy meghallgatták a főváros rendvédelmi szervezeteinek, érintett cégeinek beszámolóit, amelyekből kiderült, hogy rendelkeznek minden olyan eszközzel, humán és egyéb erőforrásokkal, protokoll- és intézkedési tervekkel, amelyekkel a téli körülmények között esetlegesen bekövetkező helyzetekben meg tudják tenni a legmegfelelőbb intézkedéseket.

A szerző további cikkei

LXVIII. évfolyam, 2. szám, 2024. január 12.
LXVII. évfolyam, 44. szám, 2023. november 3.
LXVI. évfolyam, 43. szám, 2022. október 28.
Élet és Irodalom 2024