A méltányosság minimumáról, hevesen

KÖNYVKRITIKA - LXI. évfolyam, 6. szám, 2017. február 10.

Komoróczy Géza: Holocaust. Ab Ovo Kiadó, Budapest, 2016, 288 oldal, 3950 Ft

A kötet új írásai közül alighanem az Egyetem, zsidók, judaisztika. Mire emlékezünk? címet viselő a legjelentősebb, itt ugyanis Komoróczy közéleti intervencióját újszerű tudományos érvvel képes megtámogatni. A bölcsészkari antiszemitizmus történetét és a zsidó hallgatók, elsősorban a rabbinövendékek Horthy-korbeli diszkriminációját számos újonnan feldolgozott forrás alapján bemutató tanulmány egyúttal a második világháború egyetemi halottainak 2014-ben avatott ELTE-s emlékművével kapcsolatos meggyőző polémiát is tartalmaz.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXV. évfolyam, 6. szám, 2021. február 12.
LXIV. évfolyam, 44. szám, 2020. október 30.
LXIV. évfolyam, 30. szám, 2020. július 24.
Élet és Irodalom 2022