Kitörés a koncentrikus körökből

KÖNYVKRITIKA - LXI. évfolyam, 6. szám, 2017. február 10.

Morsányi Bernadett: Egyedül szembejövet. Dobai Péter (és) művészete. L’Harmattan Kiadó, Budapest, 2016, Budapest, 271 oldal, 2900 Ft

A körök által kirajzolt kép tétje Dobai Péter művészetének rekonstrukciója valamint az értékmentés. Morsányi ehhez minden lehetséges eszközt bevetett, számba vette a művész által megfogalmazott önértelmezéseket és a pályatársak és kortársak visszaemlékezéseit, kritikáit is. Életművét három korszakra osztotta, és könyvében ezek közül az elsőre, a hatvanas-hetvenes évekre, vagyis az experimentálisabb alkotói periódusára helyezte a hangsúlyt.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXVI. évfolyam, 23. szám, 2022. június 10.
LXVI. évfolyam, 1. szám, 2022. január 7.
LXV. évfolyam, 46. szám, 2021. november 19.
Élet és Irodalom 2022