Ikerregény született

KÖNYVKRITIKA - LXI. évfolyam, 6. szám, 2017. február 10.

Egressy Zoltán: Szarvas a ködben. Európa Könyvkiadó, Budapest, 2016, 274 oldal, 3290 Ft

Az ikerregények szereplőinek státusza felcserélődik. A Szaggatott vonal motoros futárja élőként fordul halott apjához, míg a Szarvas a ködben című regényben ő válik egykori szerelme elérhetetlen megszólítottjává. Mátyás Anna anyakönyvvezetőként dolgozik, aki engedve a kísértésnek, elfogadta a regény elején maga celebrálta házasságkötés után a násznép lakodalmi meghívóját. A harmincnégy éves nő (beszédes életkor) miközben magára és befelé szeretne figyelni, olyan mozgalmas események közepébe csöppent, amelyek egyszerre gondoskodnak a regény cselekményességéről, ám nagyban akadályozzák a nőt a lelki önterápia elvégzésében.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXIII. évfolyam, 39. szám, 2019. szeptember 27.
LXIII. évfolyam, 3. szám, 2019. január 18.
LXII. évfolyam, 45. szám, 2018. november 9.
Élet és Irodalom 2020