„Nagy veszély a vallás nacionalizálása”

Interjú Fabiny Tamás evangélikus püspökkel

INTERJÚ - LXI. évfolyam, 4. szám, 2017. január 27.

1517. október 31-én tűzte ki 95 pontját Luther a wittenbergi vártemplom kapujára. Ötszáz éves a reformáció. Német nyelvterületen és Európának azokban az országaiban, ahol nagy számban élnek evangélikusok, az elmúlt években gőzerővel folyt az évfordulós készülődés, 2016-ban például különösen sok Luther-témájú, illetve a reformáció történetét bemutató könyv jelent meg, és zakatol a Luther-ipar. A Lutheránus Világszövetség alelnökét, a Magyarországi Evangélikus Egyház Reformációi Emlékbizottságának elnökét azonban nem csak az évfordulós eseményekről kérdeztük.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXV. évfolyam, 7. szám, 2021. február 19.
LXIV. évfolyam, 50. szám, 2020. december 11.
LXIV. évfolyam, 39. szám, 2020. szeptember 25.
Élet és Irodalom 2022