Kultikus életképek

KÖNYVKRITIKA - LXI. évfolyam, 4. szám, 2017. január 27.

Krähling Edit (szerk.): Árnyékban éles fény vagy. A Radnóti házaspár fényképei. Jaffa Kiadó, Budapest, 2016, 375 oldal, 7990 Ft

A fényképek elrendezése kronológiai sorrendet követ, a 11 fejezet pedig egy-egy fordulópontot jelez Radnóti és Fanni életében. Külön egységet alkotnak például a diákkor és az egyetem évei, a nászútról és a házasságról készült fotók, emellett az újratemetésről készült felvételek és az abdai tömegsírból előkerült képek is helyet kaptak a kötetben. A fejezetek előtt rövid életrajzi összefoglalók segítik az olvasót. A tagoltság ellenére mégis olyan, mintha egy régi diafilmet néznénk végig arról, hogyan cseperedik vonzó fiatalemberré és csinos hölggyé két bájos gyerek, s hogyan jut el egy szinte mesebelinek tűnő élet a tragédiáig.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXIV. évfolyam, 20. szám, 2020. május 15.
LXIII. évfolyam, 48. szám, 2019. november 29.
LXIII. évfolyam, 42. szám, 2019. október 18.
Élet és Irodalom 2020