Az idő betegsége

KÖNYVKRITIKA - LXI. évfolyam, 3. szám, 2017. január 20.

Darida Veronika: A nosztalgia művészete – A művészet nosztalgiája. Kijárat Kiadó, Budapest, 2016, 208 oldal, 2500 Ft

A szerző eredeti módon válogatva képet nyújt „a nosztalgia művészetéről”. Az eredetiség egyrészt azt jelenti, hogy a tárgyalt műveket korábban soha nem rendezték úgy egymás mellé, ahogy Darida Veronika teszi, másrészt pedig vonatkozik a karakteres művészeti és elméleti tájékozódásra. Darida vállaltan töredékesnek nevezi a munkáját, és nem törekszik arra, hogy rendszeres áttekintést adjon a nosztalgia elméleteiről, vagy részletesen feltárja egy meghatározott mű vagy műcsoport nosztalgikusságának rétegeit.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXIII. évfolyam, 12. szám, 2019. március 22.
LXII. évfolyam, 43. szám, 2018. október 26.
LXII. évfolyam, 32. szám, 2018. augusztus 10.
Élet és Irodalom 2022