Az egyensúly megbomlására várva

KÖNYVKRITIKA - LXI. évfolyam, 3. szám, 2017. január 20.

Paul Lendvai: Új honfoglalás. Fordította Nádori Lídia. Noran Libro Kiadó, Budapest, 2016, 245 oldal, 3200 Ft

A mű épp oly eredeti és – a benne megörökített személyes emlékek miatt – épp oly hézagpótló, mint amilyennek egy műnek lennie kell ahhoz, hogy az ne csak maradandó hatást gyakoroljon gondolkodásunkra, hatékonyan alakítsa ismereteinket, hanem hogy megalapozza a teljes képalkotást azokról a folyamatokról, amelyeknek csak igen részletes epizódjait látjuk nap mind nap, átlátni kevéssé tudjuk a tendenciákat, s a remélhető vagy reménytelen végkifejletet.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXV. évfolyam, 3. szám, 2021. január 22.
LXIII. évfolyam, 34. szám, 2019. augusztus 23.
LXIII. évfolyam, 26. szám, 2019. június 28.
Élet és Irodalom 2021