Olvasónapló egy jó rossz könyvről

KÖNYVKRITIKA - LXI. évfolyam, 1. szám, 2017. január 6.

Donna Tartt: Az Aranypinty. Fordította Kada Júlia. Park Kiadó, Budapest, 2016, 796 oldal, 5990 Ft

Mivel a cselekmény végül egyfajta krimibe fordul, nem volna helyes alapos ismertetésbe bonyolódnom: legyen elég annyi, hogy egy New York-i múzeumban terrortámadás történik, a robbanásban a 12-13 éves Theo anyja meghal, a gyerek pedig félig öntudatlanul kivisz egy felbecsülhetetlen értékű németalföldi festményt. A regény a fiú hányattatásairól és a rejtegetett festmény sorsáról szól. Egyszerre bűnügyi történet, kamaszregény, nevelődési regény Az Aranypinty.És bármilyen vaskos, nem válik unalmassá; nem azzal van a baj. (Sári László remek kritikája a Magyar Narancs 2016/49. számában „gyötrelmesnek” nevezi – minden mással egyetértek, ezzel nem.)

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (SMS-sel, bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.

Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően SMS-sel, bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXII. évfolyam, 8. szám, 2018. február 23.
LXII. évfolyam, 7. szám, 2018. február 16.
LXII. évfolyam, 4. szám, 2018. január 26.
Élet és Irodalom 2018