A sóbálvány

PRÓZA - LX. évfolyam, 51-52. szám, 2016. december 21.

Tárcatár 2016 – a búcsú

TEMATIKUS PRÓZA-ÖSSZEÁLLÍTÁS

1992-ben, 24 éve indult az Élet és Irodalom tárcatára, Széky János vezette akkor a prózarovatot (utána tizenöt évig Dérczy Péter). A hagyomány szerint minden évben három új szerzőt kérünk fel, hogy – Szív Ernő mellett – egy éven át, havi rendszerességgel írjon a „vonal alá”. 2016-ban Takács Zsuzsa költői, személyes, gyönyörű és elragadó humorú tárcákat írt, és a nagyszerű költő végre prózaíróként is megmutatta magát. Papp Sándor Zsigmond  sejtelmes, remekül komponált családikrízis-sorozata egy nagyobb egységet sejtet, épp úgy, ahogy Vörös István szinte regénnyé sűrűsödő,  fegyelmezett, mégis megrázó nemzetisors-eseményei is. Szívből köszönjük nekik, hogy velünk voltak!

2017-ben három másik szerzővel folytatjuk.  

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXIV. évfolyam, 51–52. szám, 2020. december 17.
LXIII. évfolyam, 51-52. szám, 2019. december 19.
LXIII. évfolyam, 11. szám, 2019. március 14.
Élet és Irodalom 2021