Polgárértelmiségiek

PUBLICISZTIKA - LX. évfolyam, 51-52. szám, 2016. december 21.

A magukat polgárnak tartó értelmiségiek hogyan fogadták a második világháborút közvetlenül követő változásokat? Miként látták saját helyüket a gyökeres átalakulások éveiben? Hogyan vélekedtek róluk mások? Részletekre kiterjedő válaszokat nem fogok tudni adni. Elsősorban példákkal, idézetekkel próbálom bemutatni a polgárértelmiségiek legkiválóbbjainak közéleti erőfeszítéseit a háború utáni egy-két évben. Abban a keservekkel és izgalmakkal teli korban, amikor a képzelt és remélt demokrácia a polgárértelmiségiek közül is sokakat késztetett megszólalásra, állásfoglalásra.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXIV. évfolyam, 39. szám, 2020. szeptember 25.
LXIV. évfolyam, 22. szám, 2020. május 29.
LXIV. évfolyam, 2. szám, 2020. január 10.
Élet és Irodalom 2020