Radikális pályakezdés

KÖNYVKRITIKA - LX. évfolyam, 51-52. szám, 2016. december 21.

W. G. Sebald: Természet után. Fordította Szijj Ferenc. Az utószót írta Kovács Edit. Magvető Könyvkiadó, Budapest, 2016. 106 oldal, 1990 Ft


Maga a kötet nyomdailag éppoly igényesen előállított, mint a Magvető új sorozatának (Időmérték) összes kötete. Szijj Ferenc nagyfokú szöveghűséggel fordított; Kovács Edit remek utószót írt. Mindamellett több jegyzetet örömmel fogadtam volna; Sebald utalásokkal telehímzett szövege megfejthetetlen a megfelelő útbaigazítások nélkül. Ha maga Eliot, ráadásul még 1922-ben, nem vonakodott jegyzeteket fűzni a The Waste Land után, mi sem adhatjuk alább az úgynevezett vendégszövegek korszakában. 

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (SMS-sel, bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.

Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően SMS-sel, bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXII. évfolyam, 8. szám, 2018. február 23.
LXI. évfolyam, 51-52. szám, 2017. december 20.
LXI. évfolyam, 28. szám, 2017. július 14.
Élet és Irodalom 2018