A francia szocialisták jövője: fluctuat nec mergitur?

PUBLICISZTIKA - LX. évfolyam, 50. szám, 2016. december 16.

„Hánykolódik, de el nem süllyed” – szól a mottó Párizs címerén. A francia Szocialista Párt (PS) székházában talán reménykedhetnek, hogy az évszázados igazság most is áll, s a viharos Hollande-korszak vége, a köztársasági elnök visszavonulása megakadályozza a sokszor megjósolt pártsüllyedést. A hullámok François Hollande nélkül is nagyok. A KANTAR Sofres – OnePoint közvélemény-kutatóinak Hollande nélküli forgatókönyve még az elnöki bejelentés előtt 9,5–11 százalékot mért Manuel Valls miniszterelnöknek a 2017-es választás első fordulójában, 6–7 százalékot pedig fő előválasztási ellenfelének, Arnaud Monte­bourg-nak. A szocialisták jelöltjét eszerint a függetlenként induló Emmanuel Macron volt gazdasági miniszter és a radikális baloldali Jean-Luc Mélenchon is megelőzné.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXV. évfolyam, 24. szám, 2021. június 18.
LXV. évfolyam, 22. szám, 2021. június 4.
LXV. évfolyam, 12. szám, 2021. március 26.
Élet és Irodalom 2021