Atyám, Voldemort

KÖNYVKRITIKA - LX. évfolyam, 50. szám, 2016. december 16.

(J. K. Rowling és Jack Thorne új története alapján) Jack Thorne: Harry Potter és az elátkozott gyermek. Első és második rész. Fordította Tóth Tamás Boldizsár. Animus Kiadó, Budapest, 2016. 312 oldal,3390 Ft

Értelemszerűen nem lehet várni egy drámától, hogy a nagyregények ívét, lendületét, kidolgozottságát folytassa, de számon kérhető rajta, hogy valamiképpen mégis hű maradjon ahhoz a világhoz, és nemcsak kellékeiben, amit nevével fémjelez: legalább próbálja megtartani az akciók és az érzelmi történések arányát. Azaz ne kínos szentenciákkal megtűzdelt, kellemetlenül kimódolt dialógusok, monodrámák sorozatából építkezzen („Akiket szeretünk, sosem hagynak el minket”; „Legfőképp boldog akartam lenni”).

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXIV. évfolyam, 42. szám, 2020. október 16.
LXIV. évfolyam, 26. szám, 2020. június 26.
LXIV. évfolyam, 21. szám, 2020. május 22.
Élet és Irodalom 2021