Polgári világ és világpolgárok

KÖNYVKRITIKA - LX. évfolyam, 50. szám, 2016. december 16.

Lipovecz Iván: Elnökök, kormány­fők, vezérek. Corvina Kiadó, Bu­da­pest, 2016. 224 oldal,2990 Ft

Lipovecz igazi hősei azok, akik a polgári világot nem teátrális szónoklatokkal, hanem felkészüléssel, rendületlen szorgalommal, az adott helyzetben elvárható bátorságot messze meghaladó merészséggel, a feladat megoldásának jelentőségét felismerve, két kezük munkájával, a közügyek iránti odaadással teremtik. Lipovecz igazi hősei Scmidt kancellár, a két említett vezérigazgató: Orbán István és Kertész Tibor, de a vaskalapossága ellenére is a reformokat szolgáló Marjai József is. Ők világra nyitott, minden provincializmust megvető, teljesítményükre joggal szerény polgárok. Tudják, hogy csak a világra nyitott polgárnak lehet polgári világa.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXVI. évfolyam, 21. szám, 2022. május 27.
LXVI. évfolyam, 20. szám, 2022. május 20.
LXVI. évfolyam, 13. szám, 2022. április 1.
Élet és Irodalom 2022