KURUTTY

PÁRATLAN OLDAL - LX. évfolyam, 48. szám, 2016. december 2.

A legfrissebb uszodai botrány személyi összefüggéseit és nem kevésbé a kibontakozás perspektíváit szeizmográfként jelzik a Nemzeti Sport hasábjai.

November 19-én a lap kommentárja – Mi lesz veled, magyar úszás? – még az úszószövetségre és elnökére hangolva jajong, s értetlenségét fejezi ki az úszók lázadása miatt; hálátlanságról beszél, no meg arról, hogy „próbáljon meg egy amerikai, német, ausztrál úszó vagy labdarúgó szembemenni a sportvezetéssel – az esélyük nulla”. Hozzá nem értő menedzserekről ír, akik „csak lázítanak, költenek, pénzt nem tudnak termelni. Azt a szövetség állja.”

November 23-án váltás a főszerkesztői poszton: Buzgó el, Szöllősi érkezik. A 24-i lapszám vonatkozó oldalán Ki jöhet Gyárfás után? címmel latolgatja a leendő MÚSZ-elnök személyét.

November 25-én, már Melyikük ússzon? – ti. Hosszú vagy Gyárfás – címmel teszi egyértelművé a helyzetet. Az úszósport mindeddig kormányoldalon ajnározott, kimeríthetetlen étvágyú cápájáról pedig megtudjuk, hogy szervezői zsenije pusztán a kormányzati pénzek ügyes forgatásában állt, amúgy pedig tevékenységét botrányok hosszú sora kísérte... Elkapkodottnak semmiképpen sem nevezhető felismerés.

Ahol tó van, ott előbb-utóbb békák is lesznek, kuruttyolta valaki nemrégen. Meg rablóhalak.

A Dagály utcai uszoda már szerkezetkész.

 

 

A szerző további cikkei

LXII. évfolyam, 20. szám, 2018. május 18.
LXII. évfolyam, 17. szám, 2018. április 27.
LXII. évfolyam, 6. szám, 2018. február 9.
Élet és Irodalom 2018