Célunk a piacgazdaság

Interjú Simor Andrással, az EBRD alelnökével, volt jegybankelnökkel

INTERJÚ - LX. évfolyam, 46. szám, 2016. november 18.

„Célunk elsősorban a piacgazdaság kiépítése, illetve fenntartása, még akkor is, ha bizonyos országok politikai rendszere távol áll az érett demokráciától. Olyan programokban viszont soha nem veszünk rész, amelyek mögött az illető ország kormányzati tisztviselőinek vagy az uralkodó család tagjainak személyes érdekeit észleljük” – mondja a 36 ország kormányát, bankjait és vállalatait ügyfelének tekintő Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) szenior alelnöke, Simor András. Szerinte ma a növekedés kulcskérdése az oktatás fejlesztése, amely fenntartható fejlődést eredményez, szemben a politika számára gyors, de rövid távú és ezért látszólagos sikert hozó populizmus gerjesztésével.

 

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXVII. évfolyam, 38. szám, 2023. szeptember 22.
LXVII. évfolyam, 34. szám, 2023. augusztus 25.
LXVII. évfolyam, 25. szám, 2023. június 23.
Élet és Irodalom 2023