A nép jelöltje

Marine Le Pen „ideológiája”

PUBLICISZTIKA - LX. évfolyam, 45. szám, 2016. november 11.

„A nép jelöltjeként szólok Önökhöz…” – kezdte beszédét 2016. szeptember 17-én Marine Le Pen, majd rögtön ezután azt is megmondta, hogy a szót milyen jelentésben használja: „[A nép] férfiak és nők milliói, akiket láthatatlan és elszakíthatatlan szálakkal fűz össze egy ország, egy nyelv meg egy kultúra szeretete. Attól nép a nép, hogy egyetlen szív dobog milliók mellkasában…” stb. Marine Le Pen a népet, látnivaló, homogén egységnek – ha ugyan nem etnikumnak – fogja fel, és a nemzettel azonosítja.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (SMS-sel, bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.

Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően SMS-sel, bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXII. évfolyam, 29. szám, 2018. július 20.
LXII. évfolyam, 15. szám, 2018. április 13.
LXII. évfolyam, 6. szám, 2018. február 9.
Élet és Irodalom 2018