NAGYOTHALLÁS

PÁRATLAN OLDAL - LX. évfolyam, 40. szám, 2016. október 7.

Szép pillanata volt a hat éve győztes fülkeforradalom eredményeként létrejött új magyar demokráciának, amikor Hadházy Ákos LMP-s képviselő a létező korrupcióról kérdezte a parlamentben a miniszterelnököt. Orbán Viktor nem hallotta jól a kérdést, de a házszabály nem engedte, hogy megismételjék azt.

„A biológia törvényei mindenkire vonatkoznak.” Ezt még Grósz Károly akkori miniszterelnök 1988. május elején nyilatkozta Londonban Kádár Jánosra utalva. Az akkor még főtitkár Kádárt néhány héttel később, 76 éves korában leváltották, és Grósz lépett a helyébe.

Az ország mai első számú vezetője mindössze 53 éves, ám ebben a zűrös világban érthető, ha érzékszervei gyorsabban romlanak. Egy hír szerint a választások előtti napokban eltitkolták előle a kormánybarát Nézőpont Intézetnek azt az előrejelzését, hogy az október 2-i népszavazás érvénytelen lesz. Orbán mindvégig abban a tudatban lehetett, hogy elérik a célt. (Talán ezért is említette meg, hogy csak a 100 százalékos részvétellel lenne igazán elégedett.) Ezek után elképzelhetjük, hogy a magyar kormányfő világ- és önképe milyen reális. Várom, hogy mikor utazik Észak-Koreába tanulmányútra.

A szerző további cikkei

LXVIII. évfolyam, 9. szám, 2024. március 1.
LXVIII. évfolyam, 4. szám, 2024. január 26.
LXVII. évfolyam, 46. szám, 2023. november 17.
Élet és Irodalom 2024