„A kormány erőszakkal letolta a torkunkon”

Tiltakozás a menekülttáborok ellen Kiskunhalason

PUBLICISZTIKA - RIPORT - LX. évfolyam, 37. szám, 2016. szeptember 16.

A Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal (BÁH) ugyanúgy működik ma Magyarországon, mint a múlt század ötvenes éveiben az ÁVO – mondta egy kiskunhalasi polgár a nyílt befogadóállomás bezárását követelő lakossági fórumon még júliusban. Őket ugyanis semmiről nem tájékoztatták, véleményüket nem kérték ki, holott ez még „egy ilyen demokráciában is elvárható lenne”. A harmincezer lélekszámú kiskunsági városban, ahol egy településen belül a legtöbb – három szigorúan őrzött zárt és egy nyitott – befogadóállomás található az országban, szeptember első napjaiban, a legnagyobb zárt táborból való legutolsó szökés (április óta a zendülések mellett többre is sor került) idején jártunk. Ekkor éppen hét pakisztáni férfi mászott át a háromembernyi magas kerítésen.

 

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXV. évfolyam, 3. szám, 2021. január 22.
LXV. évfolyam, 1. szám, 2021. január 8.
LXIV. évfolyam, 40. szám, 2020. október 2.
Élet és Irodalom 2021