BRÜSSZEL CSELEZ

PÁRATLAN OLDAL - LX. évfolyam, 37. szám, 2016. szeptember 16.

Ha nem boldogulnak a migránsok befogadását elutasító Budapesttel, majd „leboltolják” baloldali városokkal, Zuglóban, Szegeden és Salgótarjánban osztják szét őket – mondta Orbán Viktor őszi szezonnyitó parlamenti beszédében.

Elképesztő, hogy Kedves Vezetőnk mennyire átlát az Európai Unió­ban meglévő sötét szándékokon! Az Európai Parlament elnökének szavaira hivatkozik, holott lényeges döntéseket az Európai Tanács hoz. Vagyis az állam- és kormányfők, köztük a mi miniszterelnökünk. Nem szeretnék azonban a kákán is csomót keresni, a lényeg a fenyegető veszély, amelyet ki kell védenünk a népszavazással.

Elképzelem, hogy Zugló, Szeged és Salgótarján, Merkel kancellárhoz hasonlóan, „meghívót küld” a migránsoknak. Megtehetik, mert a Nemzeti Együttműködés Rendszere az önkormányzatokat teljesen önállóvá tette jogilag és gazdaságilag egyaránt, a baloldaliak pedig különösen kedvezményezettek.

Az sem a fantázia szüleménye, hogy Brüsszel biztatására baloldali városok és budapesti kerületek egy nap bejelentik elszakadásukat Magyarországtól. Nem tudom, hogy külön-külön enklávét képeznek-e majd, vagy egyesülnek, de Orbán Viktornak erről is biztosan vannak megbízható értesülései. 

A szerző további cikkei

LXVI. évfolyam, 19. szám, 2022. május 13.
LXVI. évfolyam, 18. szám, 2022. május 6.
LXVI. évfolyam, 16. szám, 2022. április 22.
Élet és Irodalom 2022