Az álomgyár álmai

KÖNYVKRITIKA - LX. évfolyam, 36. szám, 2016. szeptember 9.

Slavoj Žižek: Zűr a Pa­ra­di­csom­ban. Fordította Reich Vilmos. Euró­pa Könyvkiadó, Budapest, 2016. 391 oldal,3690 Ft

Žižek sorozatgyártott példákkal illusztrált, élvezetes ideológiakritikája nem kevésbé gyanús, mint a hollywoodi kultúripar. Mert nem világos, hogy egy valóban emancipatorikus mozgalomnak miért ne lehetne célja az Úr-Szolga-struktúra felszámolása, észjárásunk tényleges szekularizálása.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXI. évfolyam, 11. szám, 2017. március 17.
LXI. évfolyam, 6. szám, 2017. február 10.
LXI. évfolyam, 4. szám, 2017. január 27.
Élet és Irodalom 2023