Fegyvernepperek a szomszédságban

PUBLICISZTIKA - LX. évfolyam, 36. szám, 2016. szeptember 9.

Az elmúlt években sem Prága, sem Pozsony nem volt mentes a fegyvereladási botrányoktól. 2013-ban az egyiptomi hatóságok cseh kézifegyverekkel és könnygázgránátokkal verték szét a Muszlim Testvériség tüntetéseit. A véres összecsapások után Prága – az Európai Unió nem kis nyomására – hiába állította le az egyiptomi fegyverszállítmányokat, egy évvel később a Česká Zbrojovka hadiipari vállalat már 80 000 pisztolyt és több milliónyi töltényt adott el Kairónak.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXIV. évfolyam, 40. szám, 2020. október 2.
LX. évfolyam, 43. szám, 2016. október 28.
LX. évfolyam, 30. szám, 2016. július 29.
Élet és Irodalom 2021