Hányféleképpen bukhatunk bele az előválasztásba?

PUBLICISZTIKA - LX. évfolyam, 35. szám, 2016. szeptember 2.

Látva a magyar demokratikus ellenzék útkeresését, számosan felvetették, hogy a személyi és programbéli kihívásokra választ adhatna egy előválasztás. A javaslat mögött az a nem túl forradalmi belátás áll, hogy a jelenlegi magyar választási rendszer nem kedvez a széttagozódott balliberális ellenzéknek, pontosabban mindig a legerősebb egységes tömbnek kedvez. Az előválasztás így elvben az esélynövelés eszköze, a széttagoltság szervezett meghaladási módja. Ám az elmúlt tíz esztendő francia előválasztási és belső pártszavazási példái mind azt mutatják, hogy a műfaj nem ad garanciát a sikerre. Cserébe legalább sokféleképpen lehet belebukni.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXV. évfolyam, 12. szám, 2021. március 26.
LXIV. évfolyam, 31. szám, 2020. július 31.
LXIV. évfolyam, 21. szám, 2020. május 22.
Élet és Irodalom 2021