IDEGENEK

PÁRATLAN OLDAL - LX. évfolyam, 34. szám, 2016. augusztus 26.

Georg Spöttle, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, aki a kormánybarát médiában előszeretettel figyelmezteti a lakosságot a migráció veszélyeire, nemrégiben így nyilatkozott a földönkívüliekről a 444.hu-nak: „soha semmilyen formában nem merült az fel, ha esetleg léteznek más civilizációk, akik látogathatják a földet, beleszóltak volna politikai folyamatokba vagy társadalmi változásokba”.

Nagy kár. Az International Herald Tribune már 1985. december 5-i számában arról tudósított, hogy Ronald Reagan amerikai elnök a következőket mondta Mihail Gorbacsov szovjet pártfőtitkárnak Genfben: „Nem tehetek róla, de el kell mondanom, milyen könnyű dolgunk lenne az ilyen találkozók alkalmával, ha egy másik bolygóról érkező idegen faj támadása fenyegetné a Földet. Elfelejtenénk az összes apró ellentétet országaink között, és látnánk, hogy így együtt, mindannyian emberi lények vagyunk itt a Földön.”

Spöttle egyébként néhány éve a német sajtónak számolt be állítólagos harmadik típusú találkozásairól. „Éjszakánként a szolgálati fegyveremmel ültem az ágyamon, felkészültem arra, hogy végső esetben öljek, ha a szürke lények újra feltűnnének nálam” – nyilatkozta egy interjú alkalmával, melyet a 444.hu szúrt ki.

Logikus. Ha a menekültek, azaz embertársaink nem tarthatnak igényt részünkről barátságos fogadtatásra, mire számítsanak a földönkívüliek?

A szerző további cikkei

LXVIII. évfolyam, 12. szám, 2024. március 22.
LXVIII. évfolyam, 10. szám, 2024. március 8.
LXVIII. évfolyam, 2. szám, 2024. január 12.
Élet és Irodalom 2024