„Tulajdonos! Vigyázz archívumodra!”

KÖNYVKRITIKA - KETTEN EGY ÚJ KÖNYVRŐL - LX. évfolyam, 31. szám, 2016. augusztus 5.

Ketten egy új könyvről - Térey János: Őszi hadjárat. Összegyűjtött és új versek. 1985-2015. Jelenkor Kiadó, Budapest, 2016. 787 oldal, 4999 Ft

Mert úgy gondolom, e nagy kötet, e nagy költői teljesítmény, most, így, egybegyűjtve egyértelműen azt bizonyítja: Térey mégiscsak maga a par excellence lírikus, aki a lírai megnyilatkozásokon belül tett olyan újításokat, melyek alighanem hagyományteremtőként is maradandóak lesznek. (...) Térey „természetes arroganciája” e kötet egészében váltott át, úgy vélem, igazi „tulajdonosi szemléletre”; vállalkozását alighanem ama korai kis verse jellemezheti a legfrappánsabban, mely enigmatikusan szól költészetének enigmatikus jellegéről: „A bonckés éle bal melledhez érve / Az alabástromot kettéhasítja. / Kitakartak, Enigma, avégre, / Hogy fény derüljön belső tájaidra” (Szike).

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXIV. évfolyam, 25. szám, 2020. június 19.
LXIV. évfolyam, 22. szám, 2020. május 29.
LXIII. évfolyam, 41. szám, 2019. október 11.
Élet és Irodalom 2020