Két szék között, főhelyen

KÖNYVKRITIKA - LX. évfolyam, 27. szám, 2016. július 8.

Orbán Ottó: Színpompás ostrom lángoló házakkal. Kabdebó Lóránt életműinterjúja Orbán Ottóval. (Szerkesztette és a jegyzeteket írta Nyerges Gábor Ádám.) Tények és tanúk, Magvető Könyvkiadó, Bu­da­pest, 2016. 340 oldal, 3990 Ft

Dérczy Péter: Között. Esszé Or­bán Ottó költészetéről. Magvető Könyv­kiadó, Budapest, 2016. 248 ol­dal, 2990 Ft

Az önmagát értelmező Orbánt megjelenítő beszélgetéskötet, valamint az önmagát és önnön hagyományát értelmező Orbán-költészetet feldolgozó kismonográfia kiváló alkalmat teremt arra, hogy újra elgondolkozzunk e költészet és e költő helyén. (...) Mármint azon, vajon látjuk-e kellő élességgel és érzékenységgel azt a kitüntetett helyet, amelyet Orbán elfoglal a huszadik század második felének magyar költészetében. Két szék között ugyan, de főhelyen.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (SMS-sel, bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.

Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően SMS-sel, bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXII. évfolyam, 26. szám, 2018. június 29.
LXII. évfolyam, 22. szám, 2018. június 1.
LXII. évfolyam, 18. szám, 2018. május 4.
Élet és Irodalom 2018