A láthatatlan ítélet

KÖNYVKRITIKA - KETTEN EGY ÚJ KÖNYVRŐL - LX. évfolyam, 24. szám, 2016. június 17.

Ketten egy új könyvről - György Péter: Az ismeretlen nyelv – A hatalom színrevitele. Magvető Könyvkiadó, Budapest, 2016. 349 oldal, 3990 Ft


György Péter új könyve Az ismeretlen nyelv másképpen nyúl a szocialista ideológiai témájához, mint a rendszerváltás óta megjelent kötetek zöme: nem akar ítélkezni, egykor élt emberek döntéseiről utólagos véleményt alkotni, érzelmeket kinyilvánítani, igazságot keresni vagy bűnösöket leleplezni. Művében eddig ismeretlen dokumentumokat, forrásokat közöl rövidebb-hosszabb kommentárokkal ellátva. A cél csupán archeológiai munka: felderítés, értelmezés, tájékoztatatás. A szerző tárgyilagossága azonban csak látszólagos, hiszen a források kiválogatása és egymás mellé állítása már önmagában is ítélet.  

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXVI. évfolyam, 23. szám, 2022. június 10.
LXVI. évfolyam, 1. szám, 2022. január 7.
LXV. évfolyam, 46. szám, 2021. november 19.
Élet és Irodalom 2022