Esztétikai tapasztalat

KÖNYVKRITIKA - LX. évfolyam, 24. szám, 2016. június 17.

Bacsó Béla: Tapasztalat és esztétika. Kijárat Kiadó, Budapest, 2016. 248 oldal, 2600 Ft

A Tapasztalat és esztétika válogatáskötete az elmúlt években elhangzott vagy publikált alkalmi szövegekből áll össze, ám valóban összeáll. Egységét a gondolkodói elhivatottság, a meg nem alkuvás és a valódi tudás – semmilyen könnyítést vagy engedményt nem tűrő – átadása biztosítja. Az ezt megelőző kötet, a főművek közé sorolható Ön-arc-kép problematikája és hangvétele több helyen felidéződik, de elsősorban abban, ahogy Bacsó Béla, mint egykor Montaigne tette, minden megszólalásában természetesen, mesterkedés és cicoma nélkül, bölcsen és nyájasan beszél hozzánk, olvasóihoz, megkérdőjelezhetetlen hitelességgel és önazonossággal. 

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXV. évfolyam, 21. szám, 2021. május 28.
LXV. évfolyam, 14. szám, 2021. április 9.
LXIV. évfolyam, 41. szám, 2020. október 9.
Élet és Irodalom 2021