Kié a közép?

Ausztria kettészakadt

PUBLICISZTIKA - LX. évfolyam, 21. szám, 2016. május 27.

Európa már fellélegzett, Ausztria még nem. Érzelmi fordulatokban gazdag, nehéz vajúdás után megvan az ország új elnöke, a zöld és független közgazdászprofesszor, Alexander Van der Bellen, aki garanciát jelent arra, hogy az osztrák politikai rendszer, legalábbis a következő két évben, a 2018-ban esedékes következő parlamenti választásokig nem tér le a nyugati demokráciák évtizedek során kialakult útjáról. De győzelme hajszálvékony, a populista Szabadságpárt óriási szavazóbázisával legalizálódott, s elindult a politikai közép felé.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (SMS-sel, bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.

Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően SMS-sel, bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXII. évfolyam, 24. szám, 2018. június 15.
LXII. évfolyam, 18. szám, 2018. május 4.
LXII. évfolyam, 6. szám, 2018. február 9.
Élet és Irodalom 2018