Harcok fegyver nélkül

FEUILLETON - LX. évfolyam, 20. szám, 2016. május 20.

Emlékezem, tehát vagyok. Ha nem másként, hát közhely gyanánt. Csakhogy attól tartok, hogy a közhely túl hanyag öltözéke a gondolatnak. Alain Finkielraut egy beszélgetőkönyv bevezetőjében figyelmeztet, hogy „csak azért engedünk az emlékezés parancsának, hogy büszkék lehessünk rá, mennyivel magasabb rendű a mi mostani tudatunk az előítéletekkel, kirekesztéssel és bűnökkel teli múltnál.” De vajon jogos-e ez a büszkeség? Csaknem egy évtizeddel  később, 2016-ban, „ egyes törékeny és fenyegetett helyeken” nem tűnik meggyőzőnek a benne foglalt remény.  

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXVI. évfolyam, 9. szám, 2022. március 4.
LXV. évfolyam, 30. szám, 2021. július 30.
LX. évfolyam, 44. szám, 2016. november 4.
Élet és Irodalom 2024