„A fecnik, levelek is érdekesek”

Interjú Vikárius Lászlóval, Bartók Béla művei kritikai összkiadásának főszerkesztőjével

INTERJÚ - LX. évfolyam, 19. szám, 2016. május 13.

Hetven esztendővel Bartók Béla New Yorkban bekövetkezett halála után (1945. szeptember 26.), miután művei túlnyomó többségének szerzői jogai fölszabadultak, az Editio Musica Budapest és a müncheni Henle Verlag elhatározta, hogy – negyvennyolc kötetben – közösen megjelenteti műveinek kritikai összkiadását. E hatalmas, sok-sok évig tartó munkát főszerkesztőként az MTA Zenetudományi Intézete Bartók Archívumának vezetője, Vikárius László irányítja.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXVI. évfolyam, 2. szám, 2022. január 14.
LXV. évfolyam, 49. szám, 2021. december 10.
LXV. évfolyam, 43. szám, 2021. október 29.
Élet és Irodalom 2022