Hétköznapok kisregényei

KÖNYVKRITIKA - KÖVETÉSI TÁVOLSÁG - LX. évfolyam, 18. szám, 2016. május 6.

Pavel Vilikovský: Első és utolsó szerelem. Fordította Garajszki Margit. Kalligram Kiadó, Pozsony, 2016. 240 oldal, 2790 Ft

Aki még nem olvasott Vilikovskýt, meg fog lepődni, mennyire „magyar író”, aki pedig már olvasta (Az utolsó pompeji ló, Egy igaz ember története, A gonosz önéletrajza stb.), tovább szálazhatja, hogy akkor valóban ő volna-e a „szlovák Esterházy”, mint ahogy emlegetni szokták, vagy inkább Márton Lászlóhoz áll közelebb – ez a könyve leginkább az Árnyas főutcára, az írói szubjektum és a valóság velleitásának közös művére emlékeztet.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXV. évfolyam, 51–52. szám, 2021. december 22.
LXV. évfolyam, 39. szám, 2021. október 1.
LXV. évfolyam, 35. szám, 2021. szeptember 3.
Élet és Irodalom 2022