Fény és figyelem

KÖNYVKRITIKA - AZ ÉS KÖNYVE - LX. évfolyam, 17. szám, 2016. április 29.

Az ÉS könyve áprilisban - Angyalosi Gergely: Rejtett fényforrások. Kijárat Kiadó, Budapest, 2016. 270 oldal, 2900 Ft

A Rejtett fényforrásokban megbújik egy beszélgetés a szerzővel magával: Szénási Zoltánnak a kritika feladatára, a kritikusi személyiségre, a kritikának és a mindenkori, történő irodalomnak a viszonyára vonatkozó kérdéseire válaszolt Angyalosi. Ez az interjú pedig számomra maga köré szervezte az egész kötetet. Kezdetben engedelmesen követtem az írások kötet által kijelölt sorrendjét, olvastam (többek közt) Bacsó Béláról, Blanchot-ról, Kantról, Krúdyról, és Radnótiról, majd egyszercsak megelégeltem saját fegyelmezettségemet, előrelapoztam a beszélgetéshez, és minden mást, így a lehetséges modernség-koncepciókról szóló tanulmányt vagy a Darvasi László, Parti Nagy Lajos, Aczél Géza egy-egy kötetét tárgyaló írást már a kritikáról gondolkodó Angyalosi felől olvastam el. 

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (SMS-sel, bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.

Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően SMS-sel, bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXI. évfolyam, 51-52. szám, 2017. december 20.
LXI. évfolyam, 47. szám, 2017. november 24.
LXI. évfolyam, 43. szám, 2017. október 27.
Élet és Irodalom 2018