„Csak sétálunk és jelzünk”

Exportált érpataki légiósok Tiszavasváriban

PUBLICISZTIKA - RIPORT - LX. évfolyam, 16. szám, 2016. április 22.

A tiszavasvári Keskeny és Széles utcák általunk megkérdezett, megnyomorított életű lakói nem kérnek a városuk – országgyűlési képviselői álmokat dédelgető – polgármestere által rájuk szabadított érpataki modellből.

A modelljéről hírhedt érpataki polgármester, Orosz Mihály Zoltán Becsület Légiója bevette Tiszavasvári cigánytelepét, és nyerésre áll az állami hatóságokkal, cigány és nem cigány jogvédőkkel szemben. A hatóságokat csöppet sem zavarja, hogy az érpataki légiósok tevékenysége jogszabályokba ütközik. Mint ahogy az sem, hogy Orosszal szemben több bűncselekmény alapos gyanúja miatt büntetőeljárások vannak folyamatban, az akció közbiztonsági szakértőjét, az ex-Jobbikos országgyűlési képviselőt, Zagyva György Gyulát pedig zaklatás miatt ítélték el jogerősen 2014-ben.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXV. évfolyam, 3. szám, 2021. január 22.
LXV. évfolyam, 1. szám, 2021. január 8.
LXIV. évfolyam, 40. szám, 2020. október 2.
Élet és Irodalom 2021