TERRORISTA BICIKLISTÁK

PÁRATLAN OLDAL - LX. évfolyam, 16. szám, 2016. április 22.

A kerékpározás észszerű fejlesztése nem lehet azonos radikális kisebbségük gátlástalan terrorjával – jelentette ki Tarlós István főpolgármester, miután az április 23-i kerékpáros felvonulást szervező I bike Budapest megszerezte és közzétette a városi biciklizéssel kapcsolatos változtatások tervét. A városvezető azon már nem is csodálkozott, hogy a dokumentumot kilopták hivatalából.

Néhány nappal később Vitézy Dávidnak, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) korábbi vezetőjének a főváros vezetését bíráló nyilatkozatára, illetve a kritika elhangzásának helyszínére reagálva közölte: nem egy mindenhonnan elcsapott, sértődött, bezárt múzeumot kegyelemből vezető közgazdász fogja meghatározni Budapest közlekedését a „diszkógömbös Tütü night clubból”. 

Megjegyzem, a „kilopott” papíron vannak észszerűnek tűnő módosítások. Ilyen például az, hogy felülvizsgálják az egyirányú utcák forgalommal szembemenő, valamint a buszsávokban, illetve a kerékpárutak közvetlen közelében az úttesten párhuzamosan kialakított biciklisávokat.

Meglepődnék azonban, ha a főpolgármester egyszer tárgyszerűen nyilatkozna, illetve vitatkozna egy témában, nem vagdalkozással, sértegetéssel indítana és úgy is fejezné be mondanivalóját.

Csáki Judit színikritikus talán az Újszínház igazgatójának botrányos kinevezésekor Tarlósra utalva azt mondta: néhány év múlva csak arra emlékezünk majd, hogy volt itt egy duzzogó napközis. Erre továbbra is jók az esélyek.

A szerző további cikkei

LXVIII. évfolyam, 9. szám, 2024. március 1.
LXVIII. évfolyam, 4. szám, 2024. január 26.
LXVII. évfolyam, 46. szám, 2023. november 17.
Élet és Irodalom 2024